Skip to main content

Egy jó bullet journal rendszer átláthatóbbá teszi a mindennapjaidat és a teendőidet. Ezt különböző jelölésekkel, tartalomjegyzékkel támogathatod meg, melyre az alábbi bejegyzésben hozunk pár példát. Ismerd meg a leggyakrabban használt bujo jelöléseket!

Lássuk az igazi klasszikus bujo jelöléseket

Ha olvastad Ryder Carrol: A Bullet Journal módszer című könyvét, akkor minden bizonnyal találkoztál a klasszikusnak nevezhető bullet journal jelölésekkel (ún. bujo key-vel).

Ez a jelölési rendszer könnyen követhető, minimalista – tényleg arra törekszik, hogy minél kevesebb időt “kelljen” a feladatlistákkal töltened. Kezdőknek és újrakezdőknek is ideális, mert letisztult, egyszerű és könnyen be- és visszaépíthető a mindennapok rutinjaiba.

bujo jelölések

Színekkel kombinálva

A gyakorlottabb bujo használók színekkel is sokszor megbolondítják a jelöléseiket, amiket legtöbbször tematikus megkülönböztetésre használnak például munka, magánélet, gyerekek teendői, szabadidő, anyagiak.

A bujo jelöléseket kombináld színekkel

Ikonok használata

Persze van, aki a színeken is túl megy, és apró ikonokat alakít ki, használ a különböző tevékenységeire, melyet naplóz. A bujo jelöléseket az általad ismert ábrákból is felépítheted. Nem kell mást tenni, mint nyitva tartani a szemed.

bujo jelölések

Ha szeretnél mélyebben elmerülni a témában ajánljuk figyelmedbe az angol nyelvű bulletjournal.com oldalt, amit a Bullet Journal megálmodója, Ryder Carrol vezet és további bullet journal bejegyzéseinket!