fbpx Skip to main content

Egy napló vagy írásfanatikusnak korántsem mindegy, hogy milyen bullet journal füzet rejti a sorait, hisz egy bujo hónapokig, sőt akár egy évig is kísérőnk lehet emlékeink és terveink feljegyzéséhez. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk pár szempontot, amit érdemes lehet figyelembe venni a következő papírboltba vezető utunk során.

Kötészet, avagy hogyan hajtod és lapozod majd a bullet journal füzeted

Vannak akik a spirálért vagy korongokért rajonganak, és vannak akik a ragasztókötött megoldásért. Egy biztos, hogy olyan embert, aki mindkettőt egyformán szereti keveset találunk.

A korongos füzetek megadják annak a lehetőségét, hogy átrendezd az oldalaid sorrendjét, ami nem kis szabadságot ad. Megteheted, hogy nem töltöd fel a füzetedet a teljes évvel, hanem folyamatosan töltöd, esetleg a régebbi hónapokat elteszed egy külön dobozba vagy dossziéba.

A spirálos füzetet azért szeretik, mert használat közben legtöbbször egymásra hajtják a füzet két felét, így kisebb ámde keményebb felületet ad, könnyebb írni rá – ha mondjuk nem vagyunk asztal közelében.

A kötött füzeteket “komolyabb”-nak érezzük, jobban visszaadja a napló jelleget, a gyakorlottabb bujosok előszeretettel választják. Nem ad akkora rugalmasságot mint a korongos füzetek, de biztosan nem ugranak ki a lapok belőle, akkor sem ha kicsit megrakottabb táskában visszük őket magunkkal.

Bullet journal füzet papírminőség

Naplózás szempontjából az egyik legfontosabb dolog. Nem szeretjük, hogy ha a dekoratív listáink, szokáskövetőink a színezés során átütnek a papír túloldalára. Sok füzet annyira vékony papírral rendelkezik, hogy még a legvékonyabb tűfilc is átüt az oldalain. Ha van lehetőséged, mindenképp érdemes tesztelni az adott papírt – mert sajnos az ár sem feltétlen jelenti a jobb papírminőséget.

Oldalszámozás

Az eredeti Ryder Carrol féle bullet journalben az oldalszámok esszenciális részei a rendszernek. Az ún. Indexben a jelöléseket követően -tól -ig felvezetésre kerülnek a különböző témák a hetek és hónapok során, így mindig tudod, hol keresd az eheti bevásárló listád, vagy épp a karácsonyi kívánságlistád.

A ma már trendinek és talán elterjedtebbnek mondható kreatív art bullet journalek tudják az oldalszámozást mellőzni, hisz ott látványos hónap elválasztókkal és hétjelölésekkel vezetik az idő múlását.

+ 1 Tolltartó

Mi más lehetne az egyik leghasznosabb kiegészítője egy naplónak, mint egy gumírozott tolltartó? Így a tollad, amivel a naplódba írsz mindig kéznél lesz, és nem kell külön keresgélned a táskádban. Gyere csatlakozz hozzánk az Alkoss Velünk Facebook csoportban és mutasd meg, hogy neked milyen a bullet journal füzeted?

Többet szeretnél még olvasni bullet journal témában? Kattints ide!